Медведев: Русия не желае пряк конфликт с НАТО

Медведев: Германия скоро ще загуби политическото лидерство в "обединена Европа"

Русия не планира да влезе в пряк конфликт с НАТО и е заинтересована от решаване на украинската криза чрез преговори, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент на страната Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

В интервю за руски медии, включително ТАСС и социалната мрежа ВКонтакте, Медведев отговори отрицателно на въпрос “дали си струва да се премине от прокси война” със Запада към пряк конфликт и да се изясни най-накрая кой ще победи. “Ние сме заинтересовани всичко това да се разреши по мирен път чрез преговори. Друг е въпросът, че засега от другата страна, поне публично, ни отговарят, че не са заинтересовани”. Според него причината за този отговор е, че “зад океана не им разрешават да го правят”, защото се стремят “да нанесат максимални вреди на Руската федерация”.

Според Медведев заплахата от ядрен конфликт не е отминала, а е нараснала и продължава да нараства с доставките на по-мощни оръжия за Украйна.

Той предупреди, че всеки опит на Киев да си върне Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г., ще бъде за Русия основание да използва “абсолютно всякакви оръжия” срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1017hPa 77% 93% 2m/s 0deg
15°C Усещане 15°C
1020hPa 92% 75% 3m/s 130deg
19°C Усещане 19°C
1017hPa 72% 75% 2m/s 110deg