Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в церемония по залагане на кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ с декларация в подкрепа на министъра на отбраната Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов ще участват в тържествената церемония по залагане на кила на втория многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС.

Ритуалът ще се състои на 22 юни в района на корабостроителен завод „МТГ-Делфин”. Гости на събитието ще бъдат министърът на финансите Асен Василев, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, народни представители, представители на местната и държавната власт.

Строежът на кораба е в рамките на проекта „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“. Изпълнението му започна през 2020 г. със сключването на договор между Министерство на отбраната на Република България и компанията „FR. LURSSEN WERFT GMBH&CO.KG“, впоследствие преименувана на „NVL B.V.&Co.KG“.

Предмет на договора е доставката на два многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата, както и осъществяването на интегрирана логистична поддръжка за период от 3 г. след гаранционния срок. Първият кораб следва да се достави на ВМС до края на 2025 г., а вторият – до края на 2026 г. Строителството на корабите се извършва в корабостроителния завод МТГ „Делфин”, област Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 75% 1m/s 100deg

13°C Усещане 12°C
1007hPa 55% 6% 2m/s 300deg

14°C Усещане 14°C
1003hPa 88% 75% 2m/s 50deg