Младеж от варненско село загази! Шофира дрогиран и буйства пред полицаите, сега ще стои в ареста!

Съдът уважи искането за задържане под стража на 24-годишен мъж, обвинен за това, че седнал зад волана след употреба на наркотици, използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда, съобщиха за СайтЪТ от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Беше уважено искането на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Добрич да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, спрямо 24-годишен мъж от варненско село, обвинен за това, че седнал зад волана на автомобила си след употреба на наркотични вещества, използвал регистрационни табели, издадени за друго МПС, оказал съпротива на полицейски служители при опит да бъде проверен и извършил хулигански действия при управление на МПС. Съдът определи Д.Р. да остане в ареста, като наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Добрич в срок от 3 дни.

Младият мъж беше задържан през нощта на 1 срещу 2 април 2024 година, след като не спрял с автомобила си за полицейска проверка след подадени светлинен и звуков сигнал от страна на полицейски екип.  Той продължил движението си и напуснал пределите на град Добрич, отправяйки се към близките села с много висока скорост. При опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост, той загубил контрол над автомобила си и самокатастрофирал.

При извършените от полицейските органи проверки е установено, че Д.Р. седнал зад волана на автомобила след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на превозното средство, били издадени за друго МПС.

Той е задържан веднага, а по-късно задържането му беше удължено за срок до 72 часа. Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Лекият автомобил, с който се придвижвал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 67% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 4m/s 30deg