Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“

Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“

Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“, предаде СайтЪТ.

През ноември 2023 г. се навършват 135 години от излизането на брой 1 на Варненски общински вестник. По този повод организаторите канят всички да прелистят и други вестници и списания, излизали във Варна и страната и да чуят любопитни статии. Нека заедно с тях да прочетем брой 1 на вестник „Крайморска среща“, с въображаем главен редактор – господин Амигов, герой от книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето“ с автор Елена Владова. Статиите във въображаемия вестник обаче са написани от реални автори.

Какво е важно за списването на вестник? Какви четива са забавлявали читателите в миналото? Как и за какво вестникът е бил използван като реклама? Какви грешки не трябва да се допускат в един вестник? Тези и други интересни неща, свързани с вестникарството, ще научим на срещата в Музея за нова история на Варна.

В събитието участват Елена Владова, автор на книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето“ и Теодор Роков, уредник на Музей за нова история на Варна. 

Събитието ще бъде открито днес в 17,30 часа.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 98% 2m/s 120deg
6°C Усещане 4°C
1014hPa 75% 11% 2m/s 160deg
7°C Усещане 5°C
1014hPa 76% 20% 3m/s 270deg