Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“

Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“

На 10 март (петък) 2023 г. от 17.30 часа Музеят на нова история на Варна ще е домакин на събитието „Из тайните на вестникарския занаят с господин Амигов“. Това съобщиха за СайтЪТ от Регионалния исторически музей във Варна.

През ноември 2023 г. се навършват 135 години от излизането на брой 1 на Варненски общински вестник. По този повод организаторите канят всички да прелистят и други вестници и списания, излизали във Варна и страната и да чуят любопитни статии. Нека заедно с тях да прочетем брой 1 на вестник „Крайморска среща“, с въображаем главен редактор – господин Амигов, герой от книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето“ с автор Елена Владова. Статиите във въображаемия вестник обаче са написани от реални автори.

Музеят на нова история на Варна

Какво е важно за списването на вестник? Какви четива са забавлявали читателите в миналото? Как и за какво вестникът е бил използван като реклама? Какви грешки не трябва да се допускат в един вестник? Тези и други интересни неща, свързани с вестникарството, ще научим на срещата в Музея за нова история на Варна.

В събитието участват Елена Владова, автор на книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето“ и Теодор Роков, уредник на Музей за нова история на Варна. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 76% 75% 6m/s 290deg
4°C Усещане -2°C
1022hPa 35% 0% 12m/s 270deg
8°C Усещане 3°C
1022hPa 29% 20% 13m/s 280deg