МВнР: Опитите за дезинформация във връзка с подкрепата на България за Украйна са недопустими

МВнР: Получена е нота с апел от Украйна за недопускане на състезатели от Русия и Беларус в турнир по таекуондо

Опитите за дезинформация във връзка с подкрепата на България за Украйна са недопустими, Това се казва в изявление на МВнР.

Ето и цялото изявление:

Във връзка с публикувано на 12 юни 2023 г. в социалните мрежи обръщение на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България, в което се изказват хипотези и предположения относно оказваната от Република България подкрепа за Украйна, Министерството на външните работи би искало да напомни за следното:

Република България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води.

Помощта, която Република България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови норми и правила, като характерните за демократичния процес форми на общуване и отговорно поведение са несъвместими с каквото и да било изкривяване на информацията в общественото пространство.

Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности.

В този смисъл, България е участник в редица национални и международни инициативи за борба с дезинформацията с ясното разбиране за основополагащата роля на демократичното ни общество в споделените ни усилия за недопускане на внушения и спекулации.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

30°C Усеща се 31°C
1009hPa 48% 31% 5m/s 120deg

30°C Усещане 31°C
1006hPa 48% 66% 3m/s 70deg

33°C Усещане 33°C
1005hPa 38% 20% 6m/s 30deg