Над 70 ловци премериха сили в традиционното състезание по спортна стрелба край Варна (ВИДЕО/СНИМКИ)

Над 70 ловци премериха сили в традиционното състезание по спортна стрелба край Варна (ВИДЕО/СНИМКИ)

В стрелковия комплекс “Звездица” в землището на село Константиново, преминаха традиционните състезания по ловна стрелба в дисциплината „Скийт”, в които участваха представители на ловните дружинки от ЛРС-Варна, предаде TheSite24. В състезанието се включиха над 70 участника, а надпреварата премина изключително оспорвано.

Съдийстваха  Валери Джамбазов, председател на секцията по ловна стрелба към сдружението, и Димитър Атанасов и Йордан Банев.

Ето кои са и победителите:

Индивидуално класиране:

1. Живко Джавгов от ЛРД Игнатиево

2. Христо Кеманаджиев от ЛРД Каменар

3. Иван Иванов от ЛРД Генерал Кантарджиево

Отборно класиране:

  1. ЛРД Тополи
  2. ЛРД Игнатиево
  3. ЛРД Генерал Кантарджиево

Председателят на Ловно-рибарското сдружение във Варна Колю Панайотов посочи, че в комплекс “Звездица” са извършени сериозни ремонти, които са приключили преди броени дни.

Базата имаше нужда от сериозен ремонт, защото част от съоръженията, които са били изградени преди повече от 60 и дори 70 години бяха морално и технически остарели. Сега както се вижда, комплексът има много добър вид. Мероприятието, на което присъстваме днес, а по-точно състезание по ловна стрелба е ежегодно и се планира от управителния съвет. Целта е да се поддържат и надграждат добрите практики в спортната стрелба, а така също и безопасното боравени с оръжие. И разбира се, най-важно е участието, не толкова победата“, каза още Панайотов.

Повече вижте във видеото

Още от 7 часа сутринта стрелковия комплекс “Звездица” се изпълни с ловци, които пристигнаха, за да си премерят мерника. Събитието премина без инциденти, но доста шумно.

Победителите в днешното оспорвано състезание ще бъда официално наградени на 20 септември, когато ще бъдат раздаде призовете на победителите от трите състезания – кинология ловни кучета, спортен риболов и ловна стрелба.

А събитията в Ловно-рибарско сдружение – Варна продължават цяло лято!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 22°C
1009hPa 79% 1% 2m/s 290deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 20% 2m/s 140deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 69% 75% 2m/s 150deg