Наглост! Рибари преградиха с мрежи устието на река Девненска 

Наглост! Рибари преградиха с мрежи устието на река Девненска 

При извършена проверка по брега и във водите на язовир „Цонево“, контролните органи на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна извадиха от работно положение 100 м хрилни мрежи и герими, съобщиха от ИАРА в морската столица.

Предвид текущата забрана и с цел опазване популацията на риба, ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

След обход по вода на Варненското езеро, екип от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна установи поставени в работно положение хрилни мрежи в района на Кораборемонтно пристанище „Делфин“, затварящи входа на пристанището. Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро. 

След подаден сигнал на телефон 112 за мрежи, преграждащи коритото на Девненска река, друг екип от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна веднага се отзова и установи поставени хрилни мрежи, преграждащи устието на реката. Уловът от речен кефал е върнат обратно във водата ,а мрежите са извадени.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 4°C
1013hPa 95% 20% 2m/s 60deg
4°C Усещане 3°C
1014hPa 87% 11% 2m/s 70deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 71% 20% 3m/s 290deg