НЕОФИЦИАЛНО: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не се разбраха за кабинет, но преговорите продължават

Мария Габриел предложи състав на кабинет

След като поставения вчера от ГЕРБ краен срок за преговори с ППДБ изтече в 12 ч., неофициално отново се разпространява версия за отиване на предсрочни избори, съобщават в. Труд.

Според информацията двете формации не са се разбрали дали да се сменят министрите на отбраната и на енергетиката и кандидатът за премиер Мария Габриел ще върне на президента мандата за съставяне на правителство в 15 ч.

Според друга неофициална информация преговорите продължават.

Държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция по повод журналистически запитвания.

Съгласно Конституцията изпълнението на получения мандат за съставяне на правителство е отговорност на кандидата за министър-председател, напомниха от институцията. 

От прессекретариата на президента допълниха, че своевременно ще предоставят информация за включването на събитието по приемане на кандидата за премиер в програмата на президентската институция.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg