Николай Костадинов: На Коцев не му отива да влиза в ролята на жертва, защото хората са го избрали да управлява града, а не да се оправдава от Общинския съвет във Варна

Николай Костадинов: На Коцев не му отива да влиза ролята на жертва, защото хората са го избрали да управлява града, а не да се оправдава от Общинския съвет във Варна

Толкова скандална сесия на Общинския съвет във Варна, колкото беше последната от 21-ви февруари – не знам дали въобще е имало в историята на съвета. Това заяви за TheSite24 зам.-председателят на Общинския съвет от групата на „Възраждане“ Николай Костадинов, по повод разразилите се бурни дебати в рамките на последното заседание на ОбС. Той посочи, че хаосът е започнал минути след старта на сесията.

„Материалите за сесия, които бяха свързани с най-важната точка от дневния ред, а именно тези, които касаят бюджета на Варна, пристигнаха на пощите на всички общински съветници на 20-ти февруари – т.е. ден преди заседанието. Това е абсолютен прецедент и дори, забележете, дори и по времето на управлението на ГЕРБ не се е случвало такова нещо.

Чисто технически нямаше никакво време да изчетем този обемен материал, а така се рискува да бъде изтървана дали има внесена промяна, която волно или неволно е внесена в документите. Несериозно е да се очаква гласуването на такъв огромен бюджет, без да сме се запознали с материалите“, каза Костадинов.

Той посочи, че в деня на сесията, която е започвала в 10.00 часа – общинските съветници са получили на мейлите си материали относно годишната програма за управление на общински имоти, минути след започването на заседанието.

„Отново изпаднахме в ситуация да четем на крак, но като изключим абсурда да ни пратят такъв текст след началото на сесията, това е и недопустимо според член 27 точка 1а от ЗМСМА, според който дневният ред за всяко предстоящо заседание на общинския съвет и материалите за него се публикуват на Интернет страницата на общинския съвет или на общината в отворен формат, позволяващ директно извличане на текстова информация. Казано иначе, от получаването на този документ, изначално ние не бихме могли да го гласуваме, защото не е публикуван на сайта на общината.

Най-скандалното обаче е друго. В годишната програма за управление на общински имоти се премахва цяла глава от продажбата на 133 общински имоти, а вместо тях се вкарват нови 300 имота които са за прекратяване на съсобственост. Интересна подробност е, че сред тези имоти има такива, които самите частните съсобственици дори не са поискали да бъдат откупени“, обясни още зам.-председателят на ОбС – Варна.

Николай Костадинов допълни, че групата на „Възраждане“ е направила предложение за отпадане на точката и провеждане на комисия по собственост и стопанство, както е по правилник.

„Разбира се отхвърлиха предложението и ни караха да гласуваме нещо, което не знаем дори какво е. Искаха да накарат Общинския съвет да вземе решение – без да има информация и да взема решения по предложения на кмета на сляпо.

В крайна сметка сесия се прекрати и по последни данни ще има комисия по собственост и стопанство, както е по правилника ни.

В крайна сметка мога да кажа, че справедливостта възтържествува, а на Коцев не му отива да заема ролята на жертва, защото хората са го избрали да управлява града, а не да се оправдава от Общинския съвет във Варна“, каза в заключение Николай Костадинов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1022hPa 62% 90% 2m/s 350deg

14°C Усещане 14°C
1027hPa 66% 75% 5m/s 260deg

18°C Усещане 17°C
1023hPa 55% 75% 3m/s 360deg