Николай Костадинов оглави общинската структура на ГЕРБ във Варна (ВИДЕО)

Николай Костадинов оглави общинската структура на ГЕРБ във Варна (ВИДЕО)

Кметът на район “Владислав Варненчик” Николай Костадинов ще оглави варненската общинска организация на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по време на пресконференция в морския град, предаде TheSite24. Той посочи, че бившият кмет на Варна и областен координатор Иван Портних вече ще отговаря само за структурите в региона, но не и за тази във Варна. Негов заместник ще е районният кмет на „Младост” Христо Христов, който преди последните местни избори напусна ГЕРБ и се яви като кандидат на „Алтернативата на гражданите”. Организационен секретар е Тодор Балабанов – общински съветник и предишен председател на Общинския съвет във Варна, членове на общинското ръководство стават представители на младежката организация и общински съветници.

Видео TheSite24

Борисов заяви, че забранява на Иван Портних да се меси във Варна и допълни, че той ще помага на структурите в областта. Според него най-голямата грешка на бившият кмет е че е влязал в междуличностни спорове и подчерта, че ако ГЕРБ беше издигнал за кандидат някой от районните кметове със сигурност са щели да спечелят.

“Изчаках да минат 4 месеца след изборите, за да видя дали нещо се случва с Варна. Водих много разговори, а депутатите не са тук днес, защото имат две много важни гласувания. Портних направи много за града, работи и постигна много, но допусна една основна грешка – влезе в междуличностни конфликти, в град, в който хората се познават. Много от нашите избиратели се разпръснаха и подкрепиха други партии, а в същото време останаха лоялни на мен и партията. Нямаше как да не издигнем Портних тогава, защото всичко това, което направихме трябваше да го дадем на друг. 4 месец – хаос в Общинския съвет, подобен на този в София”, каза още Борисов. Той посъветва общинските съветници в морския град да започнат работа, защото Варна не заслужава да е в това състояние.

“Във Варна понеже много тарикати мислят, че са много важни се получи, това което е сега. Няма АМ “Хемус”, няма втори мост, няма стадион. И няма да има. Важната тема е защо ние допуснахме това да се случи. И тези, които играха срещу нас сега разбират, че бизнесът им – тези, които имат транспортен бизнес, които имат туристически и земеделски бизнес, губят. Да, има много частно строителство и ако това е развитието на Варна – окей, ние няма да им се месим. Трябва обаче да си видим грешките. И сега, когато се каже – ГЕРБ Варна се разбира Ники (Николай Костадинов б.р.). Портних във Варна град – не се меси, той ще помага в областта!”, категоричен бе Борисов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 300deg

14°C Усещане 13°C
1027hPa 67% 60% 4m/s 270deg

16°C Усещане 15°C
1023hPa 67% 20% 2m/s 340deg