Николай Желязков: Район “Приморски” пострада най-сериозно от бурята във Варна

Николай Желязков: Район "Приморски" пострада най-сериозно от бурята във Варна

Най-пострадалият район от ураганния вятър в събота е варненския район “Приморски”. Това каза за TheSite24 кметът на района Николай Желязков. Той посочи, че това е най-големият район във Варна, с най-голяма зелена система.

“Дори не мога да преброя, колко са сигналите за паднали дървета, клони, табели и прочие – стотици. Приоритетно отработваме сигналите, които са потенциално опасни за живота и здравето на жителите, а след това продължаваме и с останалите сигнали. Помагат ни служители и от другите райони, но разчистването става бавно, защото има много сигнали”, каза още Желязков.

Той добави, че ситуацията се мени непрекъснато, но екипите работят почти денонощно, за да отстранят авариите и падналите дървета.

“Работим с всички институции координирано, имаше много места, в които нямаше ток, но един по един сигналите се отработват и нормалния ритъм на живот в кварталите се възстановява”, каза още Желязков.

Всички улици и булеварди в район “Приморски” са разчистени и преминаването на автомобили е безпрепятствано.

Множество са били подадени сигналите за запушени шахти и пострадали спирки.

Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства.

“Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.

Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване. Подобна е насоката на работа и по отношение на техническите екипи.

Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства”, коментира от своя страна кметът на Варна Благомир Коцев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 9°C
1012hPa 81% 100% 2m/s 320deg

5°C Усещане 1°C
1012hPa 90% 100% 6m/s 110deg

5°C Усещане 4°C
1012hPa 93% 100% 2m/s 300deg