Нов рекорд – шест сестри на пет века и половина

Нов рекорд – шест сестри на пет века и половина

Вписаха постижението в книгата на Гинес

Общата им възраст е 571 години и 293 дни

През 2012 г. съставителите на Книгата на рекордите на Гинес въведоха нова категория, която се присъжда на най-възрастните братя и сестри на планетата. Наскоро шест сестри от САЩ на възраст от 88 до 101 години станаха рекордьори в тази необичайна категория и те бяха официално включени в Книгата на рекордите като най-възрастните в света, предава Trud.

Общата възраст на Норма, Лорън, Максин, Дорис, Маргарет и Елма е 571 години и 293 дни. Представител на организационния комитет на Фондацията Гинес потвърди, че това е най-голямата обща възраст на сестри или братя в света. Жените можеха да счупят този рекорд и по-рано, ако не беше смъртта на единствения им брат Стенли, който загинал преди 21 години при катастрофа.

Всички сестри са родени в началото на миналия век в американския щат Мисури и продължават да живеят там и до днес, с изключение на най-голямата сестра Норма, която се премести в Средния запад на САЩ – в Охайо. Напредналата възраст обаче не пречи на жените да се виждат често и да се наслаждават на компанията си.

Три от шестте сестри са родени в различни години, но в един и същи месец – юли. Затова всеки седми месец от годината, според традицията, създадена от тяхната майка още детството им, всички отиват на общ пикник. Жените също наскоро пътуваха заедно, носейки тениски с номера, представляващи техния ред на раждане.

През живота си сестрите са видели всички големи събития на века, включително няколко глобални икономически кризи, двете световни войни и пандемията от коронавирус. Жените разкриват тайната на дълголетието си и според тях то се крие само в простия начин на живот, който водят от най-ранна детска възраст.

Всяка от сестрите е била омъжена и е родила деца. Потомците на сестрите споделиха в интервю за Книгата на Гинес, че времето на подготовката за регистриране на този рекорд е било много вълнуващо за тях „в края на живота им“. Това се дължи на повишеното внимание от страна на медиите и допълнителната причина да прекарат повече време заедно една с друга, за да си спомнят събитията от повече от пет века и половина, преживени от шестте американки.

(Превод за “Труд news” – Павел Павлов)

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 22°C
1009hPa 79% 1% 2m/s 290deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 20% 2m/s 140deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 69% 75% 2m/s 150deg