Община Варна организира обучение на специалисти за грижа за деца с диабет и редки заболявания

Община Варна организира обучение на медицински специалисти от училища, детски ясли и градини за работа с деца с диабет и редки заболявания. Събитието се проведе в Юнашкия салон и е част от общинската програма „Грижа за деца с диабет и редки заболявания“, която сe финансира от дирекция „Здравеопазване“. 

По време на обученията беше представен новият филм „Грижа за деца с диабет“, в който е събран опитът, натрупан през 5-те години работа по програмата. В него са показани специфичните случаи на преодоляване на предизвикателствата в сферата на детското здраве. Основните цели са подобряване качеството на живот, социална и възрастова равнопоставеност и пълноценно детство за  малчуганите, страдащи от диабет. 

Децата и тяхното бъдеще са основен приоритет в работата на Община Варна. Поради тази причина близо 10 години, съвместно с Варненското дружество по детска ендокринология е създадена първата по рода си програма, по която се обучават медицински специалисти от детски ясли, детски градини и училища в грижата на децата с диабет и редки заболявания, посочват от ресорната дирекция. 

Досега по Програмата „Грижа за деца с диабет и редки заболявания“ са проведени 9 обучителни семинара на медицински специалисти за придобиване на допълнителни знания и увереност в ежедневната им работа с деца с диабет и редки ендокринни заболявания. 

Водещ лектор по програмата е проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н. и нейният екип – специалисти в областта на детската ендокринология и редките болести.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 82% 0% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 75% 7m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg