Община Варна спечели голямата награда в националния конкурс „Чети и пътувай“

Община Варна спечели голямата награда в националния конкурс „Чети и пътувай“

Община Варна спечели Голямата награда на журито – „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2022 г“. , в националния конкурс „READ & TRAVEL” („Чети и пътувай”). Форумът се провежда ежегодно в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Община Варна бе удостоена с престижната награда за интересната програма, организирана съвместно с Регионалния исторически музей по повод честванията на 50 годишнината от откриването на Варненския халколитен некропол и най-старото обработено злато в света, съобщиха от дирекция „Туризъм“.

По този повод през 2022 година бяха проведоха  множество събития и инициативи, обединени под надслова: „50 години нови хоризонти в праисторията“.

Най-значимите сред тях бяха изложбите, организирани в Археологическия музей, в Народното събрание и пътуваща изложба в над 10 града в България, издаване на фотоалбум „Златната древност на Варна“, изработване на филм „Варненски неолитен некропол – зараждането на цивилизациите“, валидиране на пощенска марка и др. Кулминацията на честванията беше международната научна конференция „50 години нови хоризонти в праисторията”, в която участие взеха учени и археолози от 6 държави. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1016hPa 68% 40% 2m/s 360deg
17°C Усещане 17°C
1021hPa 85% 75% 5m/s 90deg
21°C Усещане 21°C
1016hPa 60% 100% 3m/s 90deg