Общински съветници от Варна предлагат да се проведе кампания под надслов “Спортът срещу наркотиците”

Общинските съветници от “Възраждане” във Варна внесоха предложение до Общинския съвет за организиране и провеждане на кампания, която да премине под надслов “Спортът срещу наркотиците”, научи TheSite24. Според тях, Община Варна следва да се противопостави на всички видове наркотични зависимости, които са вредни за живота и здравето на варненци, още повече подрастващото поколение

Спортът може и трябва да бъде бариера срещу дрогата. Активните спортисти от различните възрасти са сериозна общност, която има моралната и психическа нагласа да се изправи срещу наркоманията, вкл. масовата употреба на енергийни напитки сред подрастващите.

В последните доклади на Съвета по наркотичните вещества се посочва наличието на зависимости от най-ранна детска възраст, като е регистрирано дете на 12 г.!

Спорт срещу наркотици

Вярваме, че превенцията трябва да бъде провеждана максимално рано, като борбата се води основно с причините, не толкова с последиците водещи до морално деградиране на младежта и обществото, като цяло.

В тази връзка предлагаме общинските съветници от “Възраждане” предлагат три неща:

Дирекция “Спорт” да изработи два рекламни винила с текст “СПОРТЪТ СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ! Дрогата е за слабаци!”. Дизайнът на винилите следва да бъде направен в сътрудничество с доброволците от Дирекция “Превенции”.

Клубовете, участници в предстоящите състезания на територията на Община Варна да се снимат с тези винили и снимките да бъдат публикувани в информационните канали на Община Варна, страниците на спортните клубове и страниците на училищата, когато става въпрос за училищни състезания.

Дирекция “Превенции” да осигури възможност на клубовете, където тренират състезатели във възрастови групи 12-20 г. да бъде проведена беседа /в спортните зали/ за вредата от наркотичните зависимости и енергийните напитки. Всички спортни клубове да бъдат поканени да се включат в кампанията. Беседите да бъдат организирани по график, в удобно за клубовете и дирекцията време.

За изработката на винилите ще бъде нужен бюджет до 300 лв.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 340deg

15°C Усещане 14°C
1027hPa 61% 60% 2m/s 340deg

15°C Усещане 14°C
1023hPa 72% 0% 2m/s 330deg