Официално: Учениците във Варна минават в онлайн обучение от 31 януари до 5 февруари

В област Пазарджик и област Варна се преустановява присъственият учебен процес в срок от 31 януари до 5 февруари включително. Децата няма да посещават присъствено учебни и извънкласни занимания и в област Перник. Това съобщиха официално от Министерство на здравеопазването, видя СайтЪТ.

Както по-рано днес стана ясно, от РЗИ – Варна и регионалният инспекторат по образованието са изпратили становище, с което изразяват препоръка учениците във Варна да минат в неприсъствена форма на обучение.

МЗ ще реши днес дали учениците във Варна да минат на онлайн обучение

Медията ни припомня още, че днес се проведе заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания. В рамките на заседанието се обсъди как ще се действа след 31 януари, когато изтича срокът на обявената през миналата седмица грипна епидемия.

От информацията на МЗ става ясно още, че нови три области на страната обявяват грипна епидемия. Във Велико Търново временните противоепидемични мерки влизат в сила от утре – 30 януари и ще важат до 5 февруари. В Шумен епидемия ще бъде обявена на 31 януари и ще е в сила до 7 февруари, а в Перник от 31 януари до 9 февруари. Припомняме, че от утре влиза в сила и обявената епидемия за област Ямбол.

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и училища се провежда стриктен ежедневен филтър.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1014hPa 76% 0% 2m/s 110deg

7°C Усещане 5°C
1014hPa 70% 0% 3m/s 90deg

7°C Усещане 6°C
1016hPa 76% 0% 2m/s 290deg