Огромен успех за отбора на община Девня в държавното лично първенство по класическа борба за момчета

Огромен успех постигна отборът на община Девня в държавното лично първенство по класическа борба за момчета във възрастовата категория 14-15 години. В състезанието, което се проведе в Сливен, се включиха 197 участници от 34 клуба в цялата страна, съобщава Девненски възход.

Честта на Девня защитаваха трима състезатели, а единият от тях – Красимир Иванов, грабна златото след безапелационни победи в своята категория 57 кг 🥇 Георги Георгиев (кат. 52 кг) и Кристиян Иванов (кат. 62 кг) също се представиха достойно и защитиха спортната чест на Девня в конкуренция с борци от спортни училища и утвърдени школи в големи градове!

На старта Красимир Иванов спечели 3 победи, като се наложи над състезателите от Златица и Пловдив, а на полуфинала беше безгрешен срещу опонента си от ЦСКА и така си осигури битка за златото. На финала негов опонент бе борец от Плевен, който е неколкократен републикански шампион. Красимир се представи отлично, като го победи с туш за по малко от минута. Така той си гарантира участие на балканското първенство и е само на крачка от участието на европейското първенство в неговата възраст!

Вторият наш участник Кристиян Иванов стартира много силно. С две убедителни победи над противниците си и загуба на четвъртфинал от финалиста в категорията си, беше изведен на репешаж, където спечели още една победа. С това Кристиян си заслужи малкия финал в най-трудната категория, но за жалост не успя да спечели бронзов медал и остана на почетното пето място.

Най-младият девненски борец Георги Георгиев загуби своята среща, но даде всичко от себе си, въпреки че е с година по-малък от противниците си.

„Благодарим на Община Девня за всичко, което прави за нашия отбор. Благодарим от сърце на кмета Свилен Шитов за подкрепата и за това, че помагаше на децата, мотивираше ги да не се отказват да спортуват и им вдъхваше увереност и желание за победа. Благодаря на г-н Шитов и за доверието в мен. Тази титла я посвещаваме на него“, заяви след успеха на девненските момчета треньорът им Иван Иванов.

За краткия период от 4 години, през които участва в състезания, отборът по борба на община Девня е спечелил 2 златни, 8 сребърни и 11 бронзови медала от републикански първенства, както и 9 пети места, които също са част от престижната класация. От национални турнири младите борци са завоювали 23 златни, 12 сребърни и над 20 бронзови медала. Те са вдигали над главите си и 2 купи за най-техничен и за най-резултатен състезател! Успехи имат и момичетата – в отборно класиране при кадетките те са четвърти от 27 клуба, а при децата Девня е на седмо място от 36 клуба

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

13°C Усещане 13°C
1019hPa 73% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg