Около 4 000 са общо туристите в засегниятия регион на Южното Черноморие

Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова от плаж Нестинарка, където днес тя направи оглед на последствията след наводненията в района.

Министър Динкова отбеляза, че около 4 000 са общо туристите в засегниятия регион на Южното Черноморие. „Намират се решения и всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна“, съобщи тя.

Зарица Динкова посочи, че предстои да се направят детайлни обследвания, за да се прецени какви са щетите и че на място е видяла сериозно пострадала конструкция на сграда и пострадала инфраструктура. „Срещу природните бедстия сме безсилни, но след анализ е необходимо да не се позволява повече такова нещо, а да се работи върху превенция“, заяви тя.

„Работим съвместно с туроператорите, за да намерим решение по какъв начин бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, защото състоянието на пътищата е твърде опасно, за да се пътува с големи автобуси. Благодаря на съответните служби, които действат в добър синхрон. Апелът ми към всички потърпевши е да се вслушват в указанията на институциите, които работят, за да запазят животите ни“, каза министър Динкова.

В Деня на съединението е изключително важно да се действа с обединени усилия, за да се разреши кризата с природните бедствия, добави тя.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1013hPa 63% 0% 8m/s 320deg

14°C Усещане 13°C
1018hPa 82% 75% 3m/s 300deg

16°C Усещане 16°C
1016hPa 82% 20% 3m/s 260deg