Осигурени са парите за Спортен комплекс „Локомотив“ във Варна

Осигурени са парите за Спортен комплекс „Локомотив“ във Варна

Общата стойност на ремонта и прилагането на енергийните мерки за комплекс „Локомотив“ е 3,037 млн. лв., осигурени от общината чрез НПВУ

Радвам се, господа, от „Възраждане“, че най-после разбрахте, че за Спортен комплекс „Локомотив“ парите са осигурени.

Това каза по време на дебатите в Общинския съвет днес заместник-кметът по образованието и спорта Павел Попов в отговор на твърдение на общински съветник от партията, че няма финансиране.

В бюджета на спорта за 2024 година има много пари за ремонти на спортните бази. Но ние няма да правим ремонти, които после се нуждаят от нови ремонти, каза Попов и добави, че това не е в полза на гражданите на Варна и на спортистите и самите партии също би следвало да са против тези ремонти на ремонтите.

Големите средства за залата и комплекса на „Локомотив“ са осигурени и няма нужда да правите инсинуации, призова Павел Попов, който визираше  спечелените по Плана за възстановяване и устойчивост около 3 млн. лв. за Община Варна, предназначени за прилагане на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградите в рамките на съоръжението. По мярката на План за възстановяване и устойчивост (ПВУ) съфинансирането от страна на общината е около 119 хил. лв. Общата стойност на ремонта и прилагането на енергийните мерки за комплекс „Локомотив“ е 3,037 млн. лв., осигурени от общината чрез ПВУ.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 98% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg