Оставиха в ареста психар, заплашвал с убийство младежи от блока, в който живее

Уважено бе искането за „задържане под стража“ на Районна прокуратура – Търговище и 33-годишен мъж, заплашвал нееднократно съседите си, остава в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Съдът определи като основателно искането на Районна прокуратура – Търговище за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 33-годишен мъж от града, привлечен като обвиняем за три престъпления по чл. 144, ал. 3 от НК и за едно престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК. Д.Н. е обвиняем за това, че многократно отправял закани за убийство към своите съседи, непълнолетни лица и извършил хулигански действия, в резултат на което увредил входната врата на блока, в който живеел.

Задържаха 33-годишен мъж от Търговище, който системно тормозил и заплашвал с убийство съседите си

В периода от 27 декември 2022 до 8 февруари 2023 година, 33-годишният обвиняем два пъти заплашил свои съседи с убийство и при хулигански действия, нанесъл множество удари на входната врата на блока, в който живеел, като дори я повредил. Поведението му предизвиквало основателен страх у останалите живущи в кооперацията и те дори се страхували да се движат в общите части. Многократно били подавани сигнали за агресивното му поведение, като при последното посещение на полицейски екип от Д.Н. бил иззет голям нож, тип „мачете“. През лятото на 2022 година той отправил заплаха с пистолет и към две непълнолетни лица. Пистолетът бил иззет незабавно от органите на реда, оказало се газово оръжие.

Обвиняем е известен на органите на реда и е осъждан. С постановление на наблюдаващия случая прокурор мъжът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Днес съдът уважи искането за задържане и определи Д.Н. да остане в ареста.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 76% 75% 6m/s 290deg
4°C Усещане -2°C
1022hPa 35% 0% 12m/s 270deg
8°C Усещане 3°C
1022hPa 29% 20% 13m/s 280deg