От днес Варна е волейбол! (ПРОГРАМА)

От днес Варна е волейбол! (ПРОГРАМА)

България с гордост посреща Европейските волейболни събития за мъже, които ще завладеят сцената от 29 август до 11 септември, предаде СайтЪТ. Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде главната арена за срещите, като всички мачове от Група В, четирите осминафинални и двата четвъртфинални ще се проведат там.

Европейското първенство по волейбол за мъже тази година ще се проведе в общо четири държави, а България е сред домакините заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Националите са в група заедно с Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания.

Откриващият мач във Варна от Европейското първенство по волейбол за мъже е на 29 август от 20:30 часа, а в него България посреща Испания.

Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20:30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17:30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите – на 11 септември.

Всички мачове от нашата група ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. 

Шапионатът ще се състои от 28.08 до 16.09. 2023г. във Варна .

ПРОГРАМА:

29 август
БЪЛГАРИЯ – Испания (20,30 часа)

30 август
Словения – Украйна (17,30 часа)
Финландия – Хърватия (20,30 часа)

31 август
Украйна – Хърватия (17,30 часа)
БЪЛГАРИЯ – Финландия (20,30 часа)

1 септември
Финландия – Словения (17,30 часа)
Хърватия – Испания (20,30 часа)

2 септември
Словения – Испания (17,30 часа)
БЪЛГАРИЯ – Украйна (20,30 часа)

3 септември
Испания – Финландия (17,30 часа)
БЪЛГАРИЯ – Хърватия (20,30 часа)

4 септември
Украйна – Финландия (17,30 часа)
Хърватия – Словения (20,30 часа)

5 септември
Испания – Украйна (17,30 часа)
БЪЛГАРИЯ – Словения (20,30 часа)

ОСМИНАФИНАЛИ
 8 септември
Осминафинал 5 (17,30 часа)
Осминафинал 8 (20,30 часа)

9 септември
Осминафинал 6 (17,30 часа)
Осминафинал 7 (20,30 часа)

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ
 11 септември
Четвъртфинал 3 (17,30 часа)
Четвъртфинал 4 (20,30 часа)

Ето какво коментира пред БТА селекционерът на България Пламен Константинов:

“Най-вече се притеснявам дали всички играчи ще влязат в еднакво състояние в Европейското първенство”.

Той обясни, че се притеснява, защото има разлика във формата на състезателите, но изрази надежда дори и малко в движение, отборът да влезе в оптимално състояние. “Иначе други притеснения нямаме. Със здравословния проблем на Ники Колев – като че ли се справихме с травмата и той тренира последните два пъти нормално”, каза Константинов.

“Най-важното е, че гледайки тренировките, се виждат много интересни неща, някои състезатели имат сериозно израстване. Големият въпрос е дали ще видим това израстване в игра, ако видим това, което се вижда в тренировки, мисля че ще сме интересен отбор”, посочи специалистът.

Той каза още, че критиките са част от работата на един спортист и когато ги няма очакваните резултати е логично да има критики. “Аз като треньор не мога да критикувам състезателите за липсата на някакви умения, мога да ги критикувам за липса на желание и това е според мен основното нещо, което ми се иска да видя от отбора”, сподели Константинов. Според него, и специалисти и фенове могат да простят на един отбор, ако видят, че той се бори докрай каквото и да се случи. Иска ми се това лице да покажем, обобщи той.

Либерото Теодор Салпаров допълни, че тръпката е уникална, особено в зала Конгресна. “Има емоция и тръпката преди старта на шампионата, надявам се хората да напълнят залата, ще бъде зареждащо, ако още в първия мач съумеят да дойдат всички хора, да ни подкрепят и ние да отблагодарим с хубава игра и с победа над Испания”, каза той.

Салпаров призна, че България със сигурност не е сред фаворитите. “Ние трябва да играем мач за мач и въобще да не се товарим с очаквания – да говорим за медали, четвъртфинали и т.н. Ние всеки мач трябва да играем на максимума на нашите възможности”, каза той. Според него потенциалът в отбора е налице с младите момчета и по-опитните състезатели, но е много важно как тимът ще влезе в турнира. Според Салпаров сега отборът е с 2-3 класи по-обигран отколкото във Волейболната лига на нациите. “Положително настроен съм за това Европейско първенство. Аз преди всичко трябва да изнеса тежестта на посрещането, а Симеон Добрев да помогне в защита”, посочи още Теодор Салпаров.

“Има напрежение, чувства се, но бих казал, че е положително нещо за нас, защото всеки знае, че вкъщи и стените помагат. Физически със всеки изминал ден съм по-добре и по-добре се чувствам и бих казал, че съм готов за това първенство. За мен е важно всички да имаме една единствена цел и тя е да побеждаваме”, заяви капитанът Цветан Соколов. Той смята, че в отбора има много качествени момчета и най-важното е играчите да съумеят да изградят един добър колектив. “Първата цел за мен лично е да играем добре и да печелим мачове. Всеки състезател иска да печели и най-вече да печели медали. Моята цел е да излезем от групата, разбира се, и да се представим по най-добрия начин”, обобщи капитанът.

“Смятам, че аз и момчетата сме в едно добро настроение, готови сме, направихме добра подготовка и смятам, че трябва да покажем нашата игра на мачовете”, заяви разпределителят Георги Сеганов. 

Посрещачът Мартин Атанасов пък коментира, че тежест винаги има. “Със сигурност ще има тежест във важните мачове, в решителните срещи. Винаги съм казвал, че публиката е изключително важна за нас, за нас е удоволствие да играем във Варна. Атмосферата е уникална и публиката ни помага”, каза състезателят.

Според него вече всички европейски отобри, а и не само те, като цяло световният волейбол се издигна много, не би казал, че има слаби отбори. “Не трябва да се подценява никой, ще излизаме срещу всеки противник със същата нагласа. Има може би два по-силни отбора – Украйна и Словения, които играят много качествен волейбол последните години. И със сигурност ще ни бъде тежко”, добави Атанасов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1011hPa 64% 98% 3m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1012hPa 38% 2% 3m/s 290deg

27°C Усещане 26°C
1010hPa 28% 0% 4m/s 120deg