От днес започва подмяната на осветлението в Морската градина във Варна

От днес започва подмяната на осветлението в Морската градина във Варна

От днес започва поетапната подмяна на неработещото осветление в Морската градина,. Това докладваха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ (ИИБ) на кмета Благомир Коцев, предаде TheSite24. Предстои рехабилитация на съоръженията и в централната част на града. 

По време на сутрешната оперативка беше решено да започне процедура за концесиониране на обществените тоалетни на територията на общината, включително и в Морската градина. Отчетено беше, че те от години не се поддържат и се нуждаят от основен ремонт. В парка функционират самопочистващи се санитарни контейнери, но те често стават обект на вандалски набези, информираха от общинското предприятие по озеленяване. 

Също във връзка с привеждането на градската среда в по-приветлив за гражданите и туристите вид започна измиването на спирките на градския транспорт. Заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост, информира, че най-малко 200 спирки ще бъдат почистени. Успоредно с това ще започне и поетапното отстраняване на щетите по тях. С приоритет ще бъдат най-натоварените спирки, откъдето минават повече автобусни линии. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1018hPa 93% 14% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 7m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 100deg