От месец май центърът на Варна ще се мие два пъти седмично

От месец май центърът на Варна ще се мие два пъти седмично. С препарат, тежка техника и специализирани екипи. Ще се чистят улици, кошчета за боклук и пейки. Това възложих и координирах с почистващата фирма днес. Благодаря им за усърдието досега. Това съобщи във фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев, видя СайтЪТ.

“Графикът предвижда в ранните часове на петък да се изчиства отсечката от „Севастопол“ до входа на Морската градина, а в понеделник сутрин да се мие както тази отсечка, така и участъкът от „Севастопол“ до Катедралата, като към него добавяме и отбивката от ул. „Михаил Колони“ до Шишковата градинка.

Отделно от това всички главни булеварди ще се мият основно веднъж в месеца.

Нощната акция в събота показа ефективност, която варненци очакват да виждат постоянно. Съгласен съм с тях. По данни на фирмата в измиването на „Княз Борис I” са участвали 4 машини и 11 души екип. Излишно е да казвам, че подобна мобилизация във Варна не е имало от дълги години – хората и сами го знаят.

Сега това става стандарт, не изключение.

В рамките на следващия месец ще намерим решение и за освежаването на контейнерите за смет, които подобно на подлезите са вандализирани и чупени без елементарна мисъл за съгражданите ни.

Път към нормалния вид на Варна има, но нито един от тях няма да е устойчив във времето, ако не се отнасяме отговорно към общото – към улиците, към начина, по който изхвърляме боклука, към подлезите, лампите, пейките.

Нека не забравяме да сме преди всичко отговорни граждани. Няма да ни коства много, а ефектът ще е осезаем за всички”, написа Благомир Коцев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 80deg