Отпада таксата за издаване на удостоверение за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси от Община Варна

Отпада таксата за издаване на удостоверение за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси от Община Варна

Отпада таксата за издаване на удостоверение от Община Варна за наличие и липса на задължения за местни данъци и такси. Предложението на групата на ПП „Възраждане“ беше одобрено на днешното заседание на местния парламент.

Вносителите се мотивират с това, че Националната агенция по приходите издава удостоверението напълно безплатно, докато в общинската администрация същият документ се получава срещу такса, която варира според срока на издаване. Съветниците са на мнение, че всички граждани трябва да са равнопоставени пред институциите във Варна и затова предлагат промяна в общинската наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.

Друго решение от днес е да се отпусне финансова помощ в размер на 25 000 лв. за арх. Иво Димитров. Младият страда от тежко заболяване и има спешна нужда от средства за лечение в Турция.

Общинският съвет гласува също увеличение на капитала на „ДКЦ V Варна – Св. Екатерина“ с 22 440 лв. Средствата представлява стойността на отпуснатите от общинския бюджет целеви субсидии за извършване на предпроектни дейности и проектиране изграждането на асансьорна уредба и за покупката на три телемедицински устройства за изследвания.

Одобрен бе и застраховател на имуществото на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Антонов Марков – Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

12°C Усещане 12°C
1017hPa 73% 100% 1m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 100% 3m/s 330deg