Павел Христов, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС : Промяната дръпна ръчната спирачка за проектите на Варна

В тази кампания ГЕРБ /СДС – Варна залагаме на позитивното послание, но и на обективната истина. Правим срещи с хората в града и региона, в общини и села, като целта е  да  убедим колкото може повече хора да гласуват. Защото стабилността в държавата е възможна и ГЕРБ/СДС е единствената алтернатива на хаоса в момента.

Това коментира в ефира на Дарик Павел Христов, кандидат за народен представител от ГЕРБ/СДС. И още: За страната, за икономиката, за бизнеса и гражданите е необходимо да бъде съставено редовно правителство, да има  работещ парламент.

Това, което хората ни казват и показват, е, че са потърпевши във всички сфери на живота от провалите на управляващите през тези две години – рязко обедняване от чудовищната инфлация, от непрекъснато растящите цени на храните. Миналата година завършихме с рекордна инфлация за ЕС.

Тази година се очаква да сме в същата, за съжаление, шампионска група. Инфлацията превърна цените на основни стоки и услуги в непосилни за голяма част от българското общество. Най-уязвимите групи страдат, не могат да покриват  своите най-елементарни нужди в ежедневието. В селата е мизерия, няма строителство и ремонти на детски градини и училища, на пътната инфраструктура между населените места – така, както се правеше при управлението на ГЕРБ.

Местната власт все по-трудно удържа на галопиращите цени, на скъпата електроенергия за общинските сгради и улично осветление. Всичко това е  следствие на управлението на Промяната.

Ако погледнем схемите с газа и посредниците, които оскъпиха с над 30% цената на суровината за бизнеса в България, надценките за горивата, схемите с дъщерните дружества, с ББР, с бордовете в Булгаргаз, БЕХ  и поставените лица, оплетени в роднински, семейни, партийни и приятелски връзки, говорим за тежки финансови измами на гърба на българските граждани и за сметка на републиканския бюджет.

Тези хора от Промяната до всяко едно перо от бюджета, до което са се докоснали, е щета от милиард нагоре. Обявилите се за добрите сили смятат, че в предизборната кампания изведнъж ще се забрави  за Джемкорп, за посредниците и комисионните, които върнаха страната ни във финансовата криза от Жанвиденовото време.

Дръпнаха и ръчната спирачка за най-важните проекти за Варна с европейско финансиране и държавна подкрепа от републиканския бюджет. Бившият областен управител Благомир Коцев блокира в съда част от бюджета  за миналата година, блокира благоустрояването в родния си град. Магистратите справедливо отмениха безразсъдното му решение, лишено от всякакви правни основания. 

АМ „Хемус“ от един гарантиран и предварително разплатен проект, за който парите изчезнаха мистериозно при бившия финансов министър Асен Василев, се превърна в обречен проект, чийто финал се отлага за  неопределено бъдеще. Обещанията на Промяната за втори Аспарухов мост, за АМ „Хемус“ и АМ „Черно море“ звучат като поредния предизборен зле режисиран драматичен сериал –  точно както петте моста над Дунав, трите тунела, осемте магистрали, авиолинията между България и  Северна Македония, която просъществува с един – два полета, финансирани от държавата с пари на вятъра.

Щедрите обещания на  Промяната за 25 млрд. инвестиции в Северна България са поредната лъжа и манипулация. За две години един пирон не са забили и един метър асфалт не са положили. А сега се разрази и такава буря за финансите на държавата, че опитите на ПП да прехвърлят вината за тежкото положение върху служебния кабинет са доста ялови. Защо не обикаля рейсът на Промяната по градове и села сега – с такова инсценирано въодушевление на посрещане  беше преди миналите избори ?!

За хората е ясно, че единствено ГЕРБ/СДС може да състави редовен кабинет и да управлява със своите експерти, за да извади държавата от тресавището на Провала на Промяната.

ГЕРБ/СДС-Варна беше с най-висок резултат от всички партии и във всички избирателни райони на страната на миналогодишния вот на 2 октомври и изпрати петима депутати в НС. Сега се целим в 6 мандата, които са напълно постижими при едни честни и прозрачни избори и окуражени от подкрепата, която хората ни заявяват при срещите с тях.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 20% 2m/s 110deg

13°C Усещане 12°C
1007hPa 53% 5% 4m/s 280deg

16°C Усещане 16°C
1004hPa 88% 16% 2m/s 290deg