Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите със седналия до него пудел

Пеевски призова служебния кабинет да отмени решението за частната детска болница

“Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите със седналия до него пудел”, коментира председателят на ДПС Делян Пеевски в парламента след случилото се вчера по време на комисията за скандала в митниците, предаде Труд.

По думите му ПП-ДБ са саботирали всичко, отговаряйки на отправените от ПП-ДБ обвинения, че заради ГЕРБ-СДС и ДПС страната нямало да получи втория транш по ПВУ.

Пеевски призова казусът около Агенция “Митници” да бъде решен.

“Нека да не говорим дали е възможен, или невъзможен диалог с тях. Ако се окаже, че всичко, което се  чу и видя за тях, ние няма да участваме. Тези обвързаности с контрабанда и пудели, влачещи пачки, ДПС няма да работи с тях. Тези хора няма абсолютно никакъв интегритет”, каза лидерът на ПГ на ДПС.

Той отказа да коментира и възможността за сформирането на коалиция с ГЕРБ-СДС.

По отношение на номинацията на Елена Йончева за депутат той обясни, че тя е “доказала, че е независим човек”: “Избрах я, защото е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите и хората. Винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител за тази квота”.

Той бе категоричен, че ако тя приеме поканата, ще има пълна свобода да продължи да работи по всички теми, с които се занимавала и до момента. “Елена Йончева нищо не е сменила. Ние я поканихме. Винаги сме имали гражданска квота”, допълни той.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 80deg