Пеевски призова служебния кабинет да отмени решението за частната детска болница

Пеевски призова служебния кабинет да отмени решението за частната детска болница

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

По думите му е недопустимо държавата да абдикира от главната си отговорност – опазване на здравето и живота на децата, предаде Труд.

„Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност – опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение. Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната – нашите деца”, се казва още в позицията, изпратена от ДПС.

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София. В решението на служебния кабинет от вчера се посочва, че новата болница ще има 30 клиники и отделения с общо 413 легла и в нея ще се лекуват лица от 0 до 18 години, както и над 18-годишна възраст. Президентът призова МС да преразгледа решението си, докато от ПП заявиха, че ще дадат на прокуратурата и ДАНС решението.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

10°C Усеща се 10°C
1017hPa 93% 8% 0m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1019hPa 91% 100% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 80deg