Песков: Русия е в състояние на война

Песков: Русия е в състояние на война

След намесата на Запада в конфликта

Специалната военна операция се трансформира

Специалната военна операция на Русия в Украйна прерасна вече във война заради намесата на Запада, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за aif.ru.

„Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация“, обясни Песков.

Руски официални представители, от самия президент Владимир Путин и надолу по йерархията, постепенно започнаха от време на време да употребяват думата „война“, въпреки че преди това дълго време настояваха, че този термин трябва да се избягва, отбелязва Ройтерс.

Песков каза още, че Москва трябва изцяло „да освободи“ своите „нови региони“, за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински обясти, които се присъединиха към Русия през 2022 г. след проведени там рефередуми за отделяне от Украйна.

Киев обаче настоява, че е твърдо решен да си върне контрола над тези територии, както и над полуостров Крим, който пък се присъедини Руската федерация през 2014 г.

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1006hPa 87% 75% 8m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 38% 75% 2m/s 70deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 75% 4m/s 270deg