ПК “Здравеопазване” към Общинския съвет във Варна одобри да бъдат отпуснати 45 хил. лв. за ремонт на асансьорите в ДКЦ III във “Владиславово”

https://thesite24.net/dvata-asansora-v-dkcz-iii-vav-vladislavovo-imat-speshna-nuzhda-ot-remont/

Комисията по “Здравеопазване” към Община Варна одобри да бъдат отпуснати средства за ремонт на двата асансьора в ДКЦ III в кв. “Владислав Варненчик”. Това стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към Общинския съвет, на което бяха одобрени бюджетните разчети и лимити на Община Варна в частта за здравеопазване, предаде СайтЪТ. За да бъде извършен основен ремонт на двете съоръжения са необходими близо 45 000 лв. В края на месец март в Общината бе входирано писмо от управителя на лечебното заведение д-р Ивелина Василева, че след направени констатации от фирмата осъществяваща абонаментна поддръжка и ремонт на асансьорните уредби в „ДКЦ III – Варна“ ЕООД, не станало ясно, че в неотложен порядък трябва да бъде извършена подмяна на повдигателните механизми, които имат големи луфтове й течове на масло и 8 броя носещи въжета – силно корозирали и изтънели нишки и модернизация с поставяне на процесорни табла с честотни регулатори и командни кабели.

Двата асансьора в ДКЦ III във Владиславово имат спешна нужда от ремонт

Лечебното заведение е с помещения на четири етажа. Спирането им от експлоатация ще лиши пациентите от достъпна среда, а лечебното заведение от нормално функциониране.

Асансьорите са в експлоатация от 1987 г. и досега не са извършвани основни ремонти.

Друга тема на днешното заседание на комисията по “Здравеопазване” бе необходимостта от неотложни ремонти в няколко лечебни заведения.

Съветниците дадоха съгласието си за отпускане на близо 1 млн. лева от местната хазна за ремонтни дейности и апаратура и препратиха въпросите към финансовата комисия за становище.

Клиниката по урология в МБАЛ „Света Анна – Варна“ се нуждае от общо 756 хил. лева – 306 хил. лева за обновяване на трите операционни зали, в които годишно се оперират около 1 300 пациенти, и от 450 хил. лева за нова урологична рентгенова апаратура.

200 хил. лева са необходими за строително-ремонтни дейности на ДКЦ I „Света Клементина – Варна“ и допълнителни 45 хил. лева – за ремонт на двата асансьора в ДКЦ III – Варна.

Окончателно решение за отпускане на средствата трябва да вземе местният парламент.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1019hPa 73% 20% 7m/s 140deg
23°C Усещане 22°C
1017hPa 49% 40% 5m/s 100deg
24°C Усещане 24°C
1017hPa 43% 20% 3m/s 100deg