Победата на Русия в Украйна е от изключителна важност, каза Медведев

Медведев: Оръжейните доставки за Украйна създават заплаха от глобална ядрена катастрофа

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши днес с пълно поражение за Украйна, като повтори пропагандата на Москва, че страната е управлявана от неонацисти, предаде ДПА.

За Русия е важно да унищожи до основи неонацизма в Украйна и да изтласка заплахата възможно най-далече от границите си, дори ако се наложи да стигне чак до границата с Полша, заяви в канала си в “Телеграм” Медведев, който сега е заместник-председател на руския Съвет за сигурност.

Зеленски: Победата на Украйна е неизбежна, ако западните съюзници държат на думата си

“Това не трябва да се допуска. Затова е толкова важно да се постигнат всички цели на специална военна операция. Да се ​отдалечат границите на заплахата за страната ни възможно най-далеч, дори това да са границите на Полша”, подчерта бившият президент, цитиран от ТАСС.

Целта е “неонацизмът да бъде напълно унищожен”. Иначе остава опасността дори и след преговори “новите кръвожадни господа, които се представят за законното правителство на Украйна да предизвикат отново световен конфликт”, написа също Медведев.

Междувременно, страните от Европейския съюз не успяха за трети пореден ден да се споразумеят по нови санкции срещу Русия за нахлуването й в Украйна преди година, след като Полша отхвърли настояването на Италия за по-хлабави нови ограничения върху вноса на каучук, съобщиха европейски дипломати, цитирани от Ройтерс.

Полша каза, че предложените ограничения върху вноса в ЕС на каучук от Русия включват толкова голяма квота за освободен внос и такива дълги преходни периоди, че на практика те няма да имат ефект.

Другите държави от ЕС бяха озадачени от факта, че Полша – най-антируски настроеният член на блока – рискува да не се договорят нови санкции само заради един елемент от целия пакет.

“Това е много лош сигнал. Ключовото тук трябваше да е посланието за солидарност с Украйна в този специален ден”, каза един от дипломатите, участвали в поверителните преговори между 27-те държави от ЕС в Брюксел.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1008hPa 70% 20% 7m/s 300deg
17°C Усещане 15°C
1013hPa 33% 20% 5m/s 260deg
20°C Усещане 19°C
1009hPa 26% 20% 7m/s 280deg