Полицай от Варненско с 33 години стаж: На моето “чудо” да си получа пенсията в срок явно са му сторнирали полета!

Спипаха варненец издърпал дамска чанта от ръцете на собственичката ѝ

Служител в системата на МВР, работил всеотдайно 33 години, сподели със СайтЪТ коментар относно проблем с дългия период, в който е очаквал да получи пенсията си. Споделеното е изпратено до медията ни преди няколко дни, а към днешна дата проблемът е решен, но си струва да се напомни на държавните служители, че е редно да спазват сроковете, дадени по закон, за да не страдат гражданите. Публикуваме написаното без редакторска намеса:

“Здравейте Екип на Сайтът.

Следя редовно Вашите статии и стигнах до извода,че сте Медия,която не взима страна, а показва истината такава, каквато е. Затова реших да се обърна към Вас с молба за помощ и надежда, че нещо в нашата система може да се промени!

Аз съм бивш служител на МВР с 33 години стаж. На 05.06.23г се пенсионирах по навършен стаж. През месец юли подадох документи за пенсия, като при подаването ми казаха, че до 4 месеца ще започна да получавам полагаемата ми пенсия. Такава все още нямам!!!

При запитване в пенсионен отдел Варна през месец януари ми отговориха да имам търпение и все някога ще получа пенсията си!!! Стигнах дотам, че съм готов да пиша отворено писмо до Министъра. Но във връзка със политическата ситуация в момента това писмо ще се отложи във времето.

Затова Ви моля за помощ и съдействие. Казват,че по Коледа стават чудеса! А на моето Чудо явно са сторнирали полета, но все пак се надявам да се появи на Великден макар и със закъснение!!! Искрени благодарности на Вас за усилията, които полагате в полза на хората и истината!!!

В случая истината е, че срокът, в който трябва бъдат обработени документите ми и получа пенсията си, е 4 месеца, а те бяха подадени през юли. Трябваше да имам пенсия ноември. Все още няма. Отделно на това допълнителния пенсионен фонд е прехвърлен към НАП. Т.е. те разполагат веднага със сумата, събрана по този фонд.

3 пъти през тези месеци ходих до пенсионно да питам какво се случва, при условие че живея в друга община, а не във Варна и всяко идване ми коства време и средства. През януари отговорът на служителите беше, че нямат представа кога ще получа пенсията си. Все някога щяло да стане! Позоваха се на това, че получавам инвалидна пенсия, но никой не се интересува дали мога да преживявам с тази инвалидна пенсия, а и аз не искам нещо, което не съм заслужил с труда си в годините назад!

Обиден е и фактът, че няколко пъти идвах до Варна с желание за среща със шефа на пенсионно. Всеки път се изтъкваха някаква причина: или бележка на вратата, че приемният ден е отложен, а той по принцип трябва да е всеки вторник, или часовете са свършили. В същия момент шефката на дирекцията излезе пред очите ни и нейна колежка каза, че отсъства, била но погребение. Друг път пък беше “болна”. И така до безкрай. Унизително и обидно е! Пътувам 80 км всеки път, а в града търся къде да паркирам поне час.

В сайта на дирекцията няма отбелязан имейл адрес,където да пуснем жалба, това също ограничава възможността да изложим проблемите си с надежда да бъдат решени.

Дълго мислех дали да дам гласност на проблема, но го правя само с желание тромавата бюрократична система да се задвижи и да си вършат работата хората, на които плащаме заплатите.

Желая здраве на всички и не спирайте да се борите за истината!”, гласи коментарът.

Странно как точно в деня, в който нашият читател изпраща своята молба за помощ към медията ни, от дирекцията му се обаждат, че вече всичко е готово. Към днешна дата човекът е решил проблемът, но в неговото положение могат да изпаднат много други граждани, затова медията ни сподели този коментар с надежда това да не се случва.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1006hPa 82% 75% 6m/s 10deg

14°C Усещане 12°C
1008hPa 41% 75% 3m/s 250deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 41% 40% 3m/s 270deg