Поредно много добро представяне на МГ – Варна на състезанието Harvard-MIT Math Tournament (СНИМКИ)

Поредно много добро представяне на МГ - Варна на състезанието Harvard-MIT Math Tournament (СНИМКИ)

На 17-ти февруари в Бостън се проведе 27-мото издание на състезанието HMMT (Harvard-MIT Math Tournament) – едно от най-престижните състезания в света по математика за ученици. Това съобщиха от Математическата гимназия във Варна, научи TheSite24.

МГ Варна беше представена от отбор от 8 ученици – петима от МГ Варна: Добромир Ангелов, Веселин Маркович, Цветан Тинев, Деян Хаджи-Манич, Константин Томов, двама от СМГ и един от МГ Русе). Те се състезаваха индивидуално в 3 различни дисциплини (алгебра, геометрия и комбинаторика), както и отборно в 2 различни формата срещу над 600 елитни ученици от над 80 отбора от цял свят.

Всички се представиха добре, като най-отличително беше представянето на Веселин Маркович, който завоюва 5-то място в индивидуалното състезание по комбинаторика, както и 31-во място в комплексното класиране (най-доброто българско представяне в историята на състезанието). В специфичния отборен формат „Guts“ МГ Варна зае 32-ро място от 80 отбора.

Пътуването и престоят бяха изпълнени с много позитивни емоции и преживявания. Посетихме интересни исторически и културни забележителности, също така учениците имаха възможност да усетят от първо лице обстановката в два от най-престижните университети в света(Harvard и MIT).“, споделят участниците.

Основен спонсор на участието и тази година беше Фондация „МГ Д-Петър Берон“.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 18°C
1001hPa 52% 100% 3m/s 250deg

14°C Усещане 13°C
1003hPa 76% 20% 2m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1000hPa 63% 100% 3m/s 90deg