Пострадалите от наводнението в Берковица ще получат максимално бързо помощ от Социалното министерство (СНИМКИ)

Пострадалите от наводнението в Берковица ще получат максимално бързо помощ от Социалното министерство

По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова екипи на Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще окажат максимално бързо подкрепа на хората, пострадали от наводнението в общините Берковица и Монтана.

Социални работници започнаха обход на засегнатите имоти и съдействаха на нуждаещите се в община Берковица да подадат заявления за кандидатстване за еднократна помощ до 1512 лв. Тя се отпуска за покриване на инцидентно възникнали нужди след оценка на нанесените от пороя щети. Създадена е организация финансовата подкрепа да бъде отпусната до края на месец юни.

Екипите на АСП правят комплексна социална оценка на нуждите на хората от социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа и ги консултират за възможностите да получат помощ от различни инсититуции. Утре ще бъде направена оценка на необходимостта от подпомагане в селата Клисурица и Долна Рикса в община Монтана.

Пострадалите населени места бяха посетени днес от заместник-министър Гинка Машова. Тя проведе среща с областния управител на Монтана Валери Димитров и кмета на Берковица Димитранка Каменова, в която участваха изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, представители на регионалните социални служби, МВР и армията. Акцент в разговора бяха действията за защита на живота и здравето на хората и нанесените от наводнението щети по инфраструктурата. Беше обсъдено увеличаване на броя на хората, които ще получават топъл обяд, както и възможностите за психологическа подкрепа на пострадалите.

Заместник-министър Гинка Машова проведе срещи и със заместник-кмета на Монтана Тихомир Антонов и кметските наместници в селата Клисурица и Долна Рикса.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1017hPa 94% 6% 1m/s 0deg
22°C Усещане 22°C
1020hPa 67% 20% 3m/s 140deg
21°C Усещане 21°C
1017hPa 83% 100% 6m/s 120deg