Пожар вилня в изоставената сграда на професионалната гимназия по химия в Девня (ВИДЕО)

Два дни след 24-ти май, някой драсна клечката на бившата професионална гимназия в Девня (Химията), съобщава Девня Онлайн.

През последните няколко години, сградата на „Химията“ в Девня беше умишлено опустошена, твърди медията.

Заради скандални разкрития през есента на 2014 г., свързани с издаване на фалшиви дипломи за образование – „Химията“ хлопна кепенците. Професионалната гимназия в Девня, където са завършили средното си образование много девненци от по-старото поколение, затвори окончателно врати през 2015 г.

Ето така изглеждаше Химията през 2016 г., припомня електронното издание.

Във времето обаче, тонове желязо, включително котлите за парното, са изнесени от емблематичната сграда.

Наистина е жалко, че огромната сграда, която навява много хубави спомени у девненци се доведе до това състояние през последните 5-6 години. Вярно е, че нямаше много ученици в „Химията“ последните години, но сградата можеше да се преустрои в нещо друго и да продължи да е полезна на гражданите на Девня.

Надяваме се този път полицията да си свърши работата и да установи кои са извършителите, както и да разбере какви са мотивите за палежа, пише още Девня Онлайн.

Очаква се органите на реда да установят причините и обстоятелствата, довели до пожара, а достъпа до сградата да бъде ограничен.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1013hPa 67% 100% 7m/s 350deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 88% 100% 2m/s 320deg

15°C Усещане 15°C
1015hPa 82% 22% 0m/s 0deg