ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат (ВИДЕО)

ПП-ДБ канПП-ДБ: Оставяме държавата в отлично финансово състояние, ГЕРБ и президентът пускат фалшиви новиният ГЕРБ-СДС на експертни разговори за антикорупционната комисия 

ПП-ДБ връща празна папката с втория мандат, научи NOVA.

„Връщаме папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. След като вчера ГЕРБ окончателно и твърдо заявиха, че не желаят да участват в каквито и да било преговори за втория мандат, е безсмислено да губим време”, заяви  съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

На въпрос на журналисти кой ще вземе и върне папката той отговори: „Ние си имаме премиер. Той се казва Николай Денков”.

И допълни: „Отговорността, че сега държавата се хвърля в нови избори лежи изцяло върху ГЕРБ. През цялото време водиха така преговорите, че да доведат до този край. Виждате, че вчера ние направихме донякъде последен опит – като им предложиха да си изпълнят поетия преди 9 месеца ангажимент и да предложат техен премиер за втората част на ротацията. Те отказаха. Виждате, че не искат”, категоричен е Атанасов.

Формацията ще получи мандата за съставяне на правителство в сряда следобед. Президентът Румен Радев ще го даде на кандидата за министър-председател от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание.

Заявката им беше, че ще направят опит за съставяне на редовно правителство и отправиха предложение към ГЕРБ-СДС да го подкрепят, като излъчат техен премиер, който да е взаимно съгласуван.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1006hPa 82% 75% 6m/s 10deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 44% 75% 2m/s 0deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 3m/s 30deg