Представители на МУ-Варна обмениха опит със свои колеги в Турция по програма Еразъм+

Представители на МУ-Варна обмениха опит със свои колеги в Турция по програма Еразъм+

В периода 22 – 25 април 2024г. представители на Учебен сектор „Рехабилитатор“ към Медицински колеж – Варна проведоха мобилност по програма Еразъм+ с цел обучение и обмяна на опит във Факултета по здравни науки, Катедрата по физиотерапия и рехабилитация, специалност Физиотерапия към Bursa Uludag University, гр. Бурса – Турция.

Екипът от Учебен сектор „Рехабилитатор“ към Медицински колеж –  Варна се запозна с материално-техническата база на Катедрата по физиотерапия и рехабилитация към Bursa Uludag University – Турция и участва в дискусия със студенти и преподаватели, по време на която беше представена специалност „Рехабилитатор“ в Медицински колеж към МУ – Варна.

Проведени бяха работни срещи, на които се обмени опит между представителите на двата университета в методи на преподаване, участия в конференции и развитие на академичния състав. Обсъдиха се и възможностите за съвместна научна работа и бъдещ обмен на студенти и преподаватели между двата университета.  Извършиха се също посещения на различни болнични отделения, където се провеждат рехабилитационни процедури и се демонстрираха практически умения по време на обучението с пациенти в областите неврология и ортопедия.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1017hPa 82% 0% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 75% 7m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 82% 100% 4m/s 110deg