Представители на Община Варна и на Върховния комисариат на бежанците проведоха среща

Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през настоящата година обсъдиха на поредна среща днес секретарят на Община Варна Нора Момчева и Седа Кузуджу, председател на Агенцията за бежанците на ООН, Хайонг Ким – съветник по координацията между агенциите на ООН, и Борис Чеширков – съветник „Комуникации“ към Върховния комисариат на бежанците.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общност и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, социални услуги, включително психологическа подкрепа. За децата бе осигурена възможност за образование в общинските училища, детски градини ясли, възможност да посещават безплатно заедно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, обясни Нора Момчева.

Във Вашия регион има между 10 и 12 000 украинци и движението на хора продължава. Местните и областните власти имат ключова роля и ние искаме да продължим да работим с Вас, каза Седа Кузулидж. Тя подчерта, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на големи световни форуми. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи действия за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специални потребности.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 2°C
1013hPa 100% 20% 4m/s 100deg
5°C Усещане 5°C
1013hPa 87% 15% 0m/s 0deg
8°C Усещане 6°C
1013hPa 76% 20% 3m/s 290deg