Представители на Община Варна и на Върховния комисариат на бежанците проведоха среща

Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през настоящата година обсъдиха на поредна среща днес секретарят на Община Варна Нора Момчева и Седа Кузуджу, председател на Агенцията за бежанците на ООН, Хайонг Ким – съветник по координацията между агенциите на ООН, и Борис Чеширков – съветник „Комуникации“ към Върховния комисариат на бежанците.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общност и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, социални услуги, включително психологическа подкрепа. За децата бе осигурена възможност за образование в общинските училища, детски градини ясли, възможност да посещават безплатно заедно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, обясни Нора Момчева.

Във Вашия регион има между 10 и 12 000 украинци и движението на хора продължава. Местните и областните власти имат ключова роля и ние искаме да продължим да работим с Вас, каза Седа Кузулидж. Тя подчерта, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на големи световни форуми. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи действия за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специални потребности.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 100% 2m/s 110deg

12°C Усещане 10°C
1006hPa 54% 20% 4m/s 280deg

14°C Усещане 14°C
1004hPa 82% 40% 3m/s 250deg