Премахват опасно дърво на ул. „Петър Попов“ във Варна

Премахват опасно дърво на ул. „Петър Попов“ във Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев разпореди да се премахне опасно дърво над ремонтираната ул. „Петър Попов“ в КК „Ален мак“. Това стана след среща с граждани през уикенда, на която присъства и заместник-кметът по строителството Пламен Китипов. Още вчера – 1 юли, в Община Варна беше издаден констативен протокол за премахването на дървото, което е изсъхнало и опасно. Даден е срок до 24 часа за неговото отстраняване, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

Кметът Коцев пое ангажимент и за незабавни действия по обезопасяването на тротоарите по ремонтираната улица. При огледа в участъка до хотел „Детелина“ те видяха необезопасени дълбоки изкопи по тротоарите, които са оставени заради стълбовете за улично осветление, както и необезопасени кабели.

На изпълнителите е дадено нареждане стесненият заради дървото тротоар от едва 60 сантиметра да се разшири според стандартите. Останалите участъци от пътя също трябва да се приведат в съответствие с нормите. Наредено е също да се рехабилитира и теренът на кръстовището зад хотел „Детелина“, въпреки че там от есента започва ремонт на цялото трасе до края на ул. „Петър Попов“. Целта е да се отстрани рискът от инциденти.

Кметът разпореди на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ да се ремонтират и несветещи 11 улични лампи, близо до турския ресторант в „Ален мак“, за които гражданите от района го информираха.

На отделна среща с директора на „Градски транспорт“ инж. Николай Антонов, Благомир Коцев провери транспортните схеми на автобусите 9, 109 и 409. За тях жителите на квартала съобщиха, че съвпадат и се налага да се чака автобус по един час. Фактът, че има проблем с ненавременното пристигане на автобусите, не беше отречен и кметът даде срок да се предложи решение, така че гражданите на „Ален мак“ да не чакат на новата автобусна спирка по 60 минути.

През летните месеци Коцев  ще се среща на терен с гражданите на различни квартали във връзка с качеството на дейностите по подобряването на градската среда и паркирането.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

27°C Усеща се 28°C
1009hPa 62% 0% 3m/s 260deg

22°C Усещане 22°C
1011hPa 78% 0% 3m/s 280deg

27°C Усещане 28°C
1010hPa 61% 20% 2m/s 300deg