Премиерът: Бюджетът ще е с до 3% дефицит, ще има увеличение на пенсиите

Николай Денков: Този парламент е като плаващи пясъци

Бюджетът ще е с до 3% дефицит, без да се вдигат данъци и със запазени социални плащания. Това заяви премиерът на България Николай Денков. 

„На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%”, заяви пред БНР министър-председателят. Той уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1 юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%, предаде NOVA.

„Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина”, категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

„Има политически сили, „Възраждане” е най-ярката сред тях, които действат на принципа „Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията”, а дали е добре за хората, не ги интересува”, коментира премиерът.

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.

На въпрос на журналисти дали се обмисля освобождаване на Румен Спецов, който отново застана начело на НАП, Денков каза следното:

„Единственият вариант да сменим някой от назначените специалисти е, ако не се справя с работата си или ако има проблем с правосъдието. Румен Спецов има много тежка задача – да увеличи приходите и ако се справи, няма да има причина да бъде заменян. Хора като него, които са показали че могат да работят, трябва да бъдат подкрепяни”.

По думите му освобождаването на зам.-министри са саботаж.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

30°C Усеща се 31°C
1009hPa 48% 31% 5m/s 120deg

30°C Усещане 31°C
1006hPa 48% 66% 3m/s 70deg

33°C Усещане 33°C
1005hPa 38% 20% 6m/s 30deg