Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в честванията за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

Радев за създаването на частна детска болница: Здравеопазването трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес

На 6 май президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържествената програма за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия.

В 10.00 часа на площад „Княз Александър“ I държавният глава ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия.

В 10.10 часа Мелнишкият епископ Герасим ще отслужи църковен ритуал, след което, около 10.30 часа, държавният глава ще произнесе слово.

От 10.40 часа ще се проведе парадът на Въоръжените сили.

В 12.00 часа пред сградата на Администрацията на президента ще се състои тържествена смяна на почетния гвардейски караул, на която ще присъстват и ученически гвардейски отряди.

В 12.30 часа държавният глава ще приветства на „Дондуков“ 2 младежи от  ученическия гвардейски отряд и ученическия гвардейски духов оркестър към Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ – Казанлък, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р. Васил Берон“ – Велико Търново, СУ „Бачо Киро” – Павликени и СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди ще разгледат президентската библиотека.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg