Прокурори, следователи и съдебни служители от Варна се събраха пред Съдебните палати в областните центрове в знак на подкрепа и единство

Прокурори, следователи и съдебни служители от Варна се събраха пред Съдебните палати в областните центрове в знак на подкрепа и единство

Днес, прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район – Варна, се събраха пред Съдебните палати в областните центрове Варна, Добрич, Силистра, Разград, Шумен и Търговище.

По този начин те изразиха своята подкрепа към главния прокурор Иван Гешев във връзка с опита за покушение срещу него, извършен на 1 май 2023 година, и показаха своето единство срещу опитите да бъдат сплашвани заради изпълнението на служебните им ангажименти.

Прокурорите и следователите демонстрираха своята решителност да застанат срещу всеки опит за намеса в работата на независимата съдебна система. Те заявиха своята непримиримост към непрестанните атаки, на които е подложена Прокуратурата в последните години, както и към огромния натиск, на който са подложени българските магистрати, които въпреки това изпълняват ежедневно и почтено служебните си задължения.

Осъдена беше проявата на агресия срещу главния прокурор на Република България, която в своята същност е нападение срещу законността и демократичните устои в страната, грубо погазване на конституционния ред и принципа на правовата държава и недопустимо вмешателство в независимостта на съдебната власт. Всяка подобна проява е тотално неприемлива в една демократична държава, ориентирана към европейските ценности, и води до цялостно застрашаване върховенството на правото.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1019hPa 67% 20% 6m/s 130deg
23°C Усещане 22°C
1018hPa 49% 0% 5m/s 100deg
24°C Усещане 24°C
1018hPa 50% 75% 3m/s 0deg