Провериха как върви ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“ във Варна

 Провериха как върви ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“ във Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що завършилия ремонт на ул. „Патриарх Евтимий“. Обектът беше приет от Държавната приемателна комисия с предписания за отстраняване на конкретни дефекти в присъствието на заместник-кмета по строителството Пламен Китипов и на заместник-кмета по сигурността и обществения ред Илия Коев.

Държавната приемателна комисия включва кмета на община Варна, представляван от ресорния кмет Пламен Китипов, представители на Регионална дирекция Национален строителен контрол, на изпълнителя, проектанта, както и на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и Пътна полиция. Ръководител на проекта са експерти от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.   

Ремонтът на ул. „Патриарх Евтимий“ започна в края на 2022 г., а за улеснение на гражданите участъкът беше пуснат за движение на автомобили през месец октомври 2023 г.

Стойността на обекта е 557 935 лв. с ДДС. В рамките на строително-монтажните работи е подменена асфалтовата настилка на отсечка с дължина 370 м между бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“. Частично са подменени тротоарните настилки на площ от 2 300 кв. м, тъй като друга част от прилежащата инфраструктура все още е в гаранция по предходен ремонт. Захранващият кабел също е изцяло подменен, а старите стълбове за улично осветление са заменени с нови със съвременни LED осветители.

С реализирането на проекта са постигнати подобрена жизнена среда на живущите в района, максимален брой регламентирани паркоместа и безопасно придвижване на пешеходците. Въведена е нова организация на движението, тъй като някои от страничните улици са вече еднопосочни във връзка с предстоящото въвеждане на т.нар. „Зелена зона“ за краткосрочно паркиране.

Обектът е с 3-годишен гаранционен срок след въвеждане в експлоатация.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 300deg

14°C Усещане 13°C
1027hPa 67% 60% 4m/s 270deg

16°C Усещане 15°C
1023hPa 67% 20% 2m/s 340deg