Путин: Русия няма предпочитания към кандидатите за президент на САЩ

Путин: Русия няма предпочитания към кандидатите за президент на САЩ

Русия няма предпочитания към кандидатите за президент на САЩ, ще работи с този, който бъде избран, заяви водещият кандидат за президент на Русия и действащ държавен глава Владимир Путин на пресконференция снощи в предизборния си щаб, предаде ТАСС.

“Нямаме предпочитания към нито един от кандидатите за президент на САЩ. Ще работим с когото и да е, на когото избирателите ще гласуват доверие”, каза Путин. 

Същевременно той коментира, че политическата ситуация в САЩ “не е демокрация, а катастрофа, на която се смее целият свят“.

В отговор на въпрос на журналист от чуждестранна медия относно демократичните процедури в САЩ и някои други западни държави, Путин каза: “Целият свят се смее на това, което се случва. Ние се държим по-сдържано, отколкото техните опоненти в други страни по света, но това е просто катастрофа, а не демокрация”.

В отговор на въпрос на американски журналист Путин заяви, че руските избори са демократични, докато САЩ използват административни ресурси, за да атакуват един от кандидатите за президент.

Водещият кандидат и действащ президент каза още, че е очаквал негативната реакция на Запада на президентските избори в Русия.

“Що се отнася до реакцията на някои чужди държави: тя е очаквана. Какво искахте от тях – да станат и да аплодират? Те се борят с нас, и то с въоръжени средства”, каза Путин.

“Те (Западът – бел. ТАСС) се стремят да ограничат нашето развитие“, посочи още руският президент.

Путин каза, че се интересува от подкрепата на руския народ, а не от реакцията на Запада на изборите.

“За мен е важен изборът на руския народ. Аз разчитам на руския народ и работя в интерес на този народ и на нашата държава”, заяви той.

“Много съм благодарен на гражданите на Русия за тяхната подкрепа”, подчерта действащият президент, който води на изборите с 87,32 процента при обработени над 95 процента от протоколите, предава БТА. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1003hPa 41% 65% 3m/s 200deg

22°C Усещане 21°C
1006hPa 37% 100% 9m/s 240deg

23°C Усещане 22°C
1002hPa 38% 100% 4m/s 200deg