Путин: Тероризмът остава една от най-сериозните заплахи на XXI век

Путин: Нямаме намерение да превземаме Харков засега

Тероризмът остава една от най-сериозните заплахи на XXI век, целта на този вид атаки, които се подкрепят и от разузнавателните служби на някои страни, е да се подкопаят конституционните основи и да се дестабилизират суверенните държави, подбуждайки междуетническа и междурелигиозна омраза. Това подчерта държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, съобщават руски медии.

“Разбира се, международният тероризъм остава една от най-сериозните заплахи на XXI век“, заяви Путин във видеообръщение към участниците в 12-ата международна среща на висшите представители, отговарящи за въпросите на сигурността. Срещата се провежда в Санкт Петербург под егидата на Съвета за сигурност на Руската федерация.

“Целта на терористичните атаки, извършени в различни региони на света, зад които стоят не само радикални групи, но и разузнавателните служби на някои страни, е подкопаване на конституционните основи и дестабилизиране на суверенни държави, подбуждане на междуетническа и междурелигиозна омраза“, отбеляза руският президент.

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg