Районният съд във Варна осъди двама за извършен в съучастие грабеж

Оставиха в ареста двама варненци, обвинени в притежание и разпространение на дрога

Двама подсъдими, на възраст съответно 21-годишен и 30-годишен, бяха признати за виновни по обвинение в извършен в съучастие грабеж над мъж вечерта на 25 юни миналата година. За посегателството по член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, всеки от подсъдимите получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от три години.

Престъплението е извършено малко преди полунощ на посочената дата. Двамата подсъдими били в игрална зала, когато набелязали консумиращ алкохол клиент на казиното и решили да го оберат след излизането му. Те го проследили до дома му, като пред входа на блока единият го попитал за часа, а другият се промъкнал зад гърба му и го ударил с юмрук по врата, при което пострадалият се олюлял. Възползвайки се от ситуацията, подсъдимите измъкнали чантичката от врата му и бързо се отдалечили. Сред отнетото при грабежа били шофьорска книжка, лични документи и карти, два мобилни телефона, секретни ключове и парична сума от 650 лв. Още същата нощ извършителите на грабежа били задържани с част от чуждите вещи.

Двамата подсъдими са неосъждани досега. Причинените от деянието щети са възстановени на пострадалия. Двамата следва да заплатят по равно и направените разноски по делото.

Съдебният акт е окончателен

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1017hPa 94% 6% 4m/s 60deg
22°C Усещане 22°C
1020hPa 67% 99% 2m/s 150deg
20°C Усещане 20°C
1017hPa 88% 75% 4m/s 120deg