Ръководството на Военноморската академия “Мирча чел Батран” в гр. Констанца, Р Румъния посети ТУ – Варна

На работно посещение в ТУ – Варна беше делегация от Военноморска академия “Мирча чел Батран”, начело с нейният ректор – суперинтендант морски капитан д-р Алеку Тома, придружаван от доц. д-р полк. Каталин Попа, зам.-ректор по международни програми, и кап. Мариус Куку, началник на международен отдел и програма Еразъм+.

На срещата, проведена на 23.01.2024 г., ректорите на двете висши учебни заведения – професор д-р Драгомир Пламенов и суперинтендант капитан д-р Алеку Тома, обмениха идеи относно разширяване на съществуващия договор за сътрудничество и координиране на бъдещите образователни и научно-изследователски дейности.

От страна на Техническия университет във Варна присъстваха и зам.-ректорът по учебната дейност – доц. д-р инж. Мария Маринова и доц. д-р инж. Гинка Христова Иванова, ръководител на катедра “Електроснабдяване и електрообзавеждане” (EСEO) в Корабостроителния факултет. Те набелязаха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в широк спектър от области, с акцент върху обучението и практиката на студентите в морските специалности.

Предвидени бяха обмен на преподаватели и студенти чрез програма Еразъм+, обучение на докторанти, общи научни и образователни проекти в модерните лаборатории и корабни симулатори на двата университета, участие в научни конференции и споделяне на образователни и информационни ресурси.

На края на срещата ректорите размениха почетни плакети и сувенири като спомен.

Военноморската академия “Мирча чел Батран” е създадена през 1872 г. и е акредитирана като публична институция за висше политехническо образование и научни изследвания в съответствие с румънския закон за висшето образование. Тя изпълнява мисията да образова и обучава специалисти за морската и пристанищната индустрия.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 72% 0% 6m/s 100deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 74% 100% 2m/s 280deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 75% 2m/s 350deg