Reuters: Обединеното кралство ще изгони руския военен аташе

james cleverly

Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обяви експулсирането на руския военен аташе от страната, съобщава Reuters.

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната, ще премахне дипломатическия статут на някои имоти и ще ограничи продължителността на руските дипломатически визи в отговор на това, което вътрешният министър Джеймс Клевърли нарече “злонамерена дейност” на Москва.

Обръщайки се към парламента, Клевърли каза, че Великобритания вече е „изключително предизвикателна работна среда за руските разузнавателни служби“, но мерките ще „служат само за укрепване на нашата устойчивост срещу руската заплаха“.

Великобритания въведе няколко вълни от санкции срещу руски компании и физически лица, откакто Москва започна пълномащабната си инвазия в Украйна, а Клевърли каза, че правителството на консерваторите няма да се откачи в подкрепата си за Киев.

Ще изгоним руския аташе по отбраната, който е недеклариран офицер от военното разузнаване“, каза Клевърли.

„Ние ще премахнем статута на дипломатически помещения от няколко свързани с Русия имоти в Обединеното кралство. Налагаме нови ограничения за руските дипломатически визи, включително ограничаване на продължителността на времето, което руските дипломати могат да прекарат в Обединеното кралство.“

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 57% 20% 3m/s 90deg