Румен Петков: Формирането на правителство е манифестация на подлостта, двуличието и предателството

Румен Петков: Формирането на правителство е манифестация на подлостта, двуличието и предателството

Манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Така председателят на АБВ Румен Петков коментира в три думи политическите процеси в последната седмица, довели до съгласие по формиране на кабинет. Подлост към гражданите и протеста срещу статуквото, двуличие в иначе категоричните тези на предизборната кампания и предателство в демонстрацията на виждания за възможните политически конфигурации и за управление, обясни той.

Пред медиите в Плевен, в анализ на политическите процеси в страната, след заявената воля за правителство с втория мандат на ПП-ДБ и с ротация през девет месеца на министър-председателя, Румен Петков заяви, че формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество.

Предвид посочените приоритети на правителство с втория мандат – конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет – Петков смята, че това е демонстрация от страна на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на заинтересованост от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната, коментира още лидерът на АБВ. Сред заложените приоритети също е да се изпълни законодателната програма за Шенген и еврозоната, от което личи неспособността на водещите политически формации да доведат България до Шенген и еврозоната, смята Петков.

Що се отнася до обявеното намерение за ротация на премиерския пост, Румен Петков прогнозира, че това ще доведе до края на правителството след 9 месеца и ще наложи изпълнението на цялата процедура – връчване на мандати, преговори, съставяне на кабинет – наново.

По думите на председателя на ПП АБВ правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна по най-грубия и безогледен начин. По информация на Петков страната ни е поела ангажимент за предоставяне на един от комплексите С-300. Ако това е така, то би било голям удар върху националната ни сигурност, добави той.

Петков е категоричен също, че страната ни трябва да настоява и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото според редица американски издания излязоха с данни, че тя е рязко влошена.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1015hPa 88% 80% 2m/s 360deg
18°C Усещане 18°C
1017hPa 77% 40% 3m/s 110deg
18°C Усещане 19°C
1017hPa 100% 100% 3m/s 160deg