РЗИ – Варна писа “отличен” на морската вода в 23 зони за къпане

Както всяка година, от месец май до месец септември, РЗИ – Варна започна пробонабиране на морски води за мониторинг от 23 зони за къпане по крайбрежието на област Варна – от местност Панорама, КК Златни пясъци до гр. Бяла, научи СайтЪТ от споделена информация на здравната инспекция.

Според подробен анализ и характеристика на всеки от плажовете, попадащи в мониторинга, добри показатели са измерени дори във водата на Офицерския плаж във Варна, където всяка година има проблеми заради близостта и замърсяването от Шокъровия канал.

Екоинспекцията във Варна провери сигнал за замърсяване на морската вода в района на плажовете в к.к. “Слънчев ден” и Кранево

Както наскоро медията ни информира, проблем имаше със замърсяването на морето в Кранево и Албена, поради авария в пречиствателната станция в комплекса.

РИОСВ – Варна извършва проверка за аварийна ситуация с колектора на ПСОВ „Албена“

Извънредно вземат проби от морската вода край Кранево и Албена

Държавата предприема спешни действия за решаване на проблема с авариралия колектор край Албена

Описанието и местоположението на определените зони за къпане може да намерите тук »

Резултатите от провеждания мониторинг през 2024 година може да проследявате тук »

Кална вода изтича в морето край Офицерския плаж във Варна 

През периода 24-25.06.2024 г. Лабораторно изпитвателния комплекс при РЗИ-Варна извърши мониторинг на водите за къпане от 23 зони за къпане във Варненска област. Получените резултати по изследваните микробиологични показатели: „ешерихия коли” и „чревни ентерококи” показват „отлично“ качество на крайбрежните морски води. Водите за къпане не представляват риск за здравето на хората, уверяват от РЗИ – Варна.

Графикът за мониторинг на водите за къпане и получените резултати са поставени на сайта на РЗИ-Варна в Раздел „Здравна информация”, подраздел „Здравни бюлетини и мониторинги”.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

24°C Усеща се 24°C
1009hPa 70% 1% 2m/s 260deg

19°C Усещане 19°C
1011hPa 88% 0% 2m/s 110deg

24°C Усещане 24°C
1010hPa 73% 75% 1m/s 160deg